Imprimă această pagină
Marți, 21 Iulie 2015 00:00

7 strategii pentru a crea descrieri ale produselor care sa vanda

Scris de 
Parerea ta
(1 Vot)

Crearea unei descrieri convingătoare pentru produse, care încurajează consumatorii să cumpere este una dintre cele mai importante sarcini de creare de conținut. Perfecționarea cunoștințelor tale în acest domeniu iti pot oferi noi oportunități ca si scriitor și iti poate permite să iti lasi amprenta în domeniul de retail.

 

Aceste texte scurte ofera informatii solide pentru consumatori si ajuta la promovarea liniilor de produse vandute de catre magazinele online de retail, ceea ce le face o buna sursa de venit pentru scriitori talentati. Iata cele 7 strategii care te pot ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile de scriere din domeniul descrierii unui produs:

1.    Evidențiaza una din caracteristicele importante ale produsului
2.    Raspunde preocuparilor consumatorilor
3.    Personalizeaza-ti abordarea
4.    Scrie scurt si la obiect
5.    Ofera informatii relevante si reale
6.    Nu uita care este publicul tau tinta
7.    Mentine un ton consecvent in discurs

Unele iti pot parea evidente si predictibile, altele nu. Voi incerca sa detaliez fiecare punct, iti poti extrage asadar doar informatiile pe care le consideri noi, sau de interes.

1.    Evidențiaza una din caracteristicele importante ale produsului

In loc sa expui toate atributele generale ale produsului vandut, concentreaza-te mai bine pe descrierea unei caracteristici unice sau a unui mod de utilizare inedit. Spre exemplu, un pix normal, de culoare albastra poate fi descris in acest mod:

Completați aceste lucrări de testare standardizate, cu ajutorul noului nostru pix „Blue”. Acest instrument de scris este ideal pentru utilizarea de zi cu zi și dispune de o gumă de șters incorporata, la îndemână pentru a corecta orice greșeli rapid și ușor.

In schimb, aceasta abordare nu este tocmai folositoare pentru acele produse complexe care au numeroase caracteristici distincte. Cu toate acestea, poate oferi o baza solida pentru textele scurte despre obiecte comune de uz casnic sau de birou.

2.    Raspunde preocuparilor consumatorilor

O modalitate buna de a crea o descriere convingatoare a unui produs este sa te pui in locul cumparatorului. Ce ai vrea sa stii despre acest obiect?

Acest lucru este deosebit de important pentru un produs care constituie o investiție majoră pentru marea majoritate a consumatorilor. Pentru achiziția unui automobil, economia de combustibil și performanța pot fi preocupările principale. Descrierea unui suport de prosoape ar trebui să includă informații cu privire la materialul utilizat și finisajul suprafeței, pentru a ajuta consumatorii sa determine dacă elementul se va potrivi  cu elementele de decor existente și daca va rezista utilizarii regulate.
Luând în considerare preocupările cumparatorilor și mentionandu-le în descrierea ta, poti obtine rezultate mai bune pentru clientii tai.

3.    Personalizeaza-ti abordarea
   
O descriere impersonala iti poate indeparta cititorii si poate duce la vanzari mai putine. Prin menținerea unui ton ceva mai informal și adăugarea de umor atunci când este cazul, se poate stimula atentia asupra descrierilor de produs și se poate crea o stare de spirit mai propice pentru deciziile de cumparare.
Consumatorii vor raspunde mai bine la un ton cald, prietenos si în cele mai multe cazuri vor recompensa eforturile tale cu o creștere a vânzărilor.

4.    Scrie scurt si la obiect

Consumatorii din online au tendinta de a-si pierde repede interesul. Descrierile tale ar trebui să atingă punctele importante și să ofere informații adecvate care să puna bazele unei decizii de cumpărare. Cu toate acestea, nu este neaparat necesar să incluzi o istorie a produsului pe piața de consum sau o descriere detaliata a procesului prin care a fost făcut elementul. Ramai la subiect și oferă informațiile pe care ti le-ai dori si de care ai avea nevoie ca si consumator. Acesta poate fi cel mai mare beneficiu pentru clientii tai pe piata de retail.

5.    Ofera informatii relevante si reale

Descrierile produselor nu sunt locul potrivit pentru informații false. Prin furnizarea unor descrieri reale, fără înflorituri care induc în eroare, te poti asigura că toti consumatorii vor obține datele necesare pentru a face o achiziție buna, asigurându-te  în același timp că reprezentarea produsului este corectă.

Acest lucru va proteja clientii din corporatii de complicatiile juridice și va asigura cererea continuă pentru serviciile tale de creare de conținut în domeniul descrierii produsului.

6.    Nu uita care este publicul tau tinta

Făcând un pic de cercetare de piață asupra grupurilor demografice care vor cumpara cel mai probabil produsul, iti poti perfecționa abilitățile de scris și poti produce texte excepționale pentru descrierile produselor. Prin indentificarea publicului țintă, poti crește interesul lor fata de produs, astfel realizand mai multe vânzări pentru clientii tai.

Un minivan, de exemplu, este, în general, achiziționat de către familii care caută spatiu în plus pentru pasageri și pentru bagaje; avand in minte aceste puncte poti imbunatati in mod semnificativ rezultatele muncii tale.

7.    Mentine un ton consecvent in discurs

În timp ce in scrierile tale poti avea o voce unica, descrierile de produse necesită să adopti tonul clientului ca fiind propriu pentru rezultate mai bune. Citind continutul din site-ul clientului și acordând atenție la alte descrieri ale produselor poti crea descrieri care sa se potrivesca în catalogul online al acestuia intr-un mod perfect si natural.
Acest lucru poate crește valoarea continutului tau pentru client si poate oferi o experiență mai „organica” pentru consumatorii care vizitează site-ul.

In concluzie, prin încorporarea acestor strategii în procesul de scris, poti crea descrieri convingătoare pentru produsele clientilor tai si poti ajuta la cresterea  vânzărilor pe piața on-line.  Acest lucru poate asigura revenirea clientilor și te poate sa iti construiesti o reputație excelenta în domeniul creației de conținut.

Daca ai completari sau intrebari referitoare la aceste strategii, iti voi raspunde cu placere mai jos.

Spor la treaba!

Citit 214451 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 10:27
Otilia Maria

Specializata in Business Management, Otilia ofera consultanta si sfaturi pentru dezvoltarea afacerilor online.

Login pentru a posta comentarii