Marți, 08 Septembrie 2015 00:00

Tehnica restaurarii continutului (Content Curation)

Scris de 
Parerea ta
(0 voturi)

Restaurarea continutului text poate fii definita formal ca procesul realizat de catre o persoana sau o echipa prin care, constant se gaseste, organizeaza si se imparte cel mai relevant continut despre un subiect de interes, provenit din mai multe surse credibile, destinat unui segment de cititori bine definit.

Suna ca dintr-un manual scolar? Hai sa definim putin pe intelesul tuturor.

4 puncte cheie care se regasesc in definitie

1. Restaurarea eficienta a continutului necesita implicare umana. Adica nu poate fi facuta dupa un algoritm sau cu un soft de amestecare a continutului. Implica cel putin o persoana care cunoaste bine tehnicile de restaurare eficienta a continutului.

2. Restaurarea continutului este o activitate constanta. Odata creat un articol, se revine asupra lui in timp, acualizandu-l sau corectand informatiile eronate, in scopul de a ramane liderul online informal pe acel subiect.

3. Un restaurator bun de continut nu face o activitate mecanica prin care reface orice text ii cade in mana. Acesta trebuie sa discearna intre subiectele alese, sa fie selectiv astfel incat sa ofere cel mai bun si relevant continut, care sa satisfaca targetul de cititori.

4. Restaurarea de continut se face avand in minte mereu destinatia si scopul sau. Un restaurator nu este interesat de cele mai in voga subiecte din online, el se va concentra pe targetul de clienti care sunt interesati de subiecte dintr-un anumit domeniu. In acest fel cel care creeaza acest tip de continut va deveni o autoritate in acel domeniu si de ce nu, un lider.

Folosirea tehnicilor de restaurare de continut in care vom vorbi intr-un articol viitor, este 'ultima moda' printre expertii SEO din online, fiind tehnica cu unul din cele mai bune rezultate in pozitionarea in rezultatele motoarelor de cautare.

Care este scopul restaurarii de continut?

Scopul folosirii acestor tehnici este de a crea legaturi stranse cu grupul de clienti existent, de a atrage noi clienti (cititori) care pe viitor vor castiga increderea restauratorului de continut. Cercul este inchis prin convertirea acestor cititori in cumparatori de incredere ai serviciilor sau produselor oferite de restaurator.

Restaurarea de continut web nu este insa o manipulare a posibililor clienti pentru a cumpara anumite produse. Acel lucru este numit SPAM. Este, asa cum am aratat in definitie un mod foarte sincer prin care iti poti educa in bine clientii (de exemplu apeland la necesitatea de a le rezolva o anumita problema, a le da un sfat)

Diferenta fata de Content Marketing

Restaurarea de continut (Content Curation) este diferita de Marketingul prin continut (Content Marketing) pentru ca:
-nu include crearea de continut nou
-este actul de a descoperi, compila si partaja continut deja existent gasit in mai multe surse relevante.
-informatiile din continut se regasesc in mai multe surse

Cum folosim restaurarea de continut

In functie de natura business-ului in care lucrezi, poti adapta modelul celor de la Curata.com, aflat mai jos astfel incat sa fie cat mai eficient.

Schema restaurare continut

Cand folosim restaurarea de continut

Restaurarea de continut poate avea loc in procesul tau de marketing numai daca se integreaza cu celelalte procese folosite. In functie de strategia existenta, urmatoarele 3 metode s-ar putea dovedi benefice:

1. Postari pe blog saptamanale, restaurate

Posteaza pe blogul site-ului tau un articol web format din continut restaurat din mai multe surse, cu informatii utile astfel incat sa devina o resursa utila de informatie pentru cititorii si clientii tai. In acest fel, cititorii tai nu vor mai simti nevoia sa caute mai multe surse pe acel subiect, bazandu-se pe increderea construita de tine ca fiind un lider informal.

Exemplu: Sa presupunem ca ai un site de produse electronice. Iti poti stabili ca saptamanal sa oferi clientilor tai o postare pe blog numita 'Cele mai interesante gadget-uri aparute saptamana aceasta'. Astfel vei strange pentru ei informatii din mai multe surse de incredere, scutindu-i pe ei sa faca acest lucru.

2. Trimiteri saptamanale de newslettere

Emailul este al doilea mare canal digital de marketing, dupa SEO.
Contrar parerii generale, retelele sociale se situeaza pe locul 3.
Acest top este facut in functie de numarul de lead-uri generate si mai putin in functie de numarul de vizualizari fara actiune din partea cititorului.

Asadar, emailul este primul canal la care trebuie sa te gandesti atunci cand vine vorba de trimiterea continutului la cititori.

Exemplu: Pentru magazinul tau online, poti trimite un newsletter saptamanal cu cel mai citit articol din saptamana aceea.

3. Distribuie continutul restaurat pe retelele sociale

In Romania, Facebook aduna cei mai multi utilizatori, insa in functie de nisa in care activezi nu uita sa iei in calcul si Linkedin, Google Plus sau Twitter.

Restauratorii de continut din afara folosesc pentru distribuirea pe Facebook a continului, urmatoarea tehnica, numita 'Regula treimilor':

- o treime din continut trebuie sa promoveze afacerea ta, sa loializeze cititorii si sa genereze profit.
- a doua treime din continut trebuie sa evidentieze parerilor expertilor din domeniu, chiar daca vin din partea concurentei, acest lucru va creste increderea in viziunea ta ca fiind una corecta si sincera
- ultima treime trebuie sa fie despre experiente personale, despre tine ca om care are aceleasi nevoi ca si target-ul tau de cititori.

Restaurarea continutului este extraordinara pentru a asigura un flux constant de continut de inalta calitate, aducand in acelasi timp valoare business-ului tau si satisfactie pentru clienti.
Includerea informatiilor din mai multe surse informale, asigura o perspectiva obiectiva asupra relevantei continutului creat.
Crearea unei pagini cu continut restaurat despre un anumit subiect, iti va aduce in timp autoritatea informala asupra sa si implicit va ajuta la cresterea brand-ului tau profesional si personal si a volumului de lead-uri generate.

Tu cum folosesti restaurarea de continut? Lasa-mi un mesaj aici ca sa schimbam cateva pareri!

Citit 204708 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 10:26
Daniel Chiriceanu

Fondator al platformei Fresh Content, Daniel are la activ mai multe proiecte bazate pe continut de calitate, printre care si CeSaVezi.ro.

Login pentru a posta comentarii