Blog

Vineri, 11 Decembrie 2015 00:00

Cum functioneaza in Romania platformele online de mini joburi

Scris de 
Parerea ta
(0 voturi)

In tara noastra activeaza 80.000 de freelanceri care isi vand serviciile pe internet, in afara tarii, pentru peste 20 milioane de dolari pe an. Numarul acestora a crescut de 3 ori in ultimiii 5 ani, iar in topul oraselor in care activeaza freelanceri se regasesc pe primele 3 pozitii Bucuresti, Cluj si Iasi.

Date oferite de siteul de profil PeoplePerHour arata ca freelancing-ul online creste atat de rapid, incat in 2020, in tarile dezvoltate, unul din doi oameni va lucra independent.  

Reticenta multor oameni legata de lipsa unui venit fix ca freelancer nu mai este o problema datorita noilor tehnologii si platforme online. Functionalitatile care atrag din ce in ce mai multi oameni sa renunte la jobul cu program fix sunt flexibilitatea si gasirea echilibrului dintre munca si viata personala.

George Savu este designer grafic si dupa ce lucrat in mai multe companii de profil a renuntat la job, dedicandu-se in intregime freelancing-ului pe platformele online.

„Prima oara am inceput sa folosesc platforma in paralel cu jobul cu program fix. Avantajul era ca puteam sa lucrez cand doream, cand eram liber. Pe masura ce am inceput sa realizez joburi pentru diferite companii, am primit recenzii pozitive de la acestia si cererea a crescut. Am renuntat la job pentru ca timpul petrecut lucrand mini joburi imi aduce mai multi bani decat un job cu program fix. Sa nu mai vorbim de lipsa sefilor, flexibilitate, libertate.”

Ce sunt mini joburile
Mini joburile online pot fi realizate in intregime in spatiul virtual, fara a necesita o intalnire in persoana cu cel care solicita acest tip de job. Cei care ofera mini joburi posteaza pe platformele de specialitate proiecte mici pe care le pot realiza (un articol, un logo, o traducere, o inregistrare audio),  iar cei interesati le cumpara de la acestia beneficiind de garantiile si facilitatile oferite de platforma.

De ce companiile din Online platesc aceste servicii
Una din cele mai usoare cai pentru a-ti rotunji veniturile este de a vinde continut companiilor din Online. Acestea vor dori intotdeauna continut unic pentru site-ul lor, e-bookuri informative, infografice, articole de promovare pe alte bloguri sau site-uri s.a.m.d.  Cererea site-urilor pentru asemenea continut este continua, atat pentru a aduce informatii proaspete vizitatorilor cat si pentru a se pozitiona bine pe canalele de promovare (Google, Facebook).

Cum functioneaza o platforma de mini joburi online?

Daniel Chiriceanu, fondatorul platformei FreshContent.ro explica:

„Multe platforme folosesc acelasi principiu, care s-a dovedit a fii usor si intuitiv: utlizatorii care vor sa isi vanda serviciile, posteaza un job la un pret fix (care variza intre 5 si 20 de euro). Companiile interesate de acel job aleg un utilizator care are un portofoliu convingator dar si recenzii bune din partea celorlalti cumparatori. Joburile sunt realizate de obicei in maxim 2 zile. Rolul nostru este sa ne asiguram aceste procese in mod corect pentru toate partile.”

Detalii complete pe Infografic - Cum functioneaza platforma Fresh Content

Citit 287468 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 11:19
Loreta Ioanovici

Blogerita de mai multi ani in online-ul romanesc, Loreta este experta noastra in continut text de calitate.

Login pentru a posta comentarii

Ebook

Downloadeaza gratuit ebook-uri

Scriu pe blog

  • Fondator al platformei Fresh Content, Daniel are la activ mai multe proiecte bazate pe continut de calitate, printre care si CeSaVezi.ro.

  • Blogerita de mai multi ani in online-ul romanesc, Loreta este experta noastra in continut text de calitate.

  • Specializata in Business Management, Otilia ofera consultanta si sfaturi pentru dezvoltarea afacerilor online.